Fotografia mea
loc. Sarata Monteoru, com. Merei, jud. Buzau, Romania
Este locul ideal unde te poti relaxa in mijlocul naturii, bucurandu-te de linistea muntelui, departe de zbuciumul oraselor, intr-o zona pitoreasca si linistita, cu un peisaj care iti taie rasuflarea de la primul contact cu zona.

+ Atractii turistice Pensiunea Casa de Vis


Pensiunea Casa de Vis se afla in satul Sarata Monteoru, comuna Merei, judetul Buzau. Pensiunea Casa de Vis este situata intr-o regiune cu potential turistic, in Subcarpatii de Curbura, aproape de Muntii Buzaului, zona renumita prin peisajele sale pitoresti, obiectivele turistice naturale si culturale.

Suntem situati la 105 km de Bucuresti, cu acces dintr-un drum cu 4 benzi (Bucuresti-Urziceni-Buzau) sau Bucuresti-Ploiesti-Buzau, ceea ce face ca plecati din Bucuresti sa ajungeti la noi in nu mai mult de 80 de minute.

Va propunem sa vizitati urmatoarele obiective turistice:


Tabara scolara Sarata Monteoru
Buzau, Sarata Monteoru



In 1895, Monteoru apeleaza la arhitectul german Eduard Honzik pentru a construi amenajarile viitoarei statiuni balneare. Din vechea statiune nu s-au pastrat decat Vila Monteoru, acum transformata in tabara scolara, si capela familiei, acolo unde este ingropat Gr. C. Monteoru.


Biserica-capela a familiei Monteoru
Buzau, Sarata Monteoru



Biserica-capela a familiei Monteoru a fost construita intre anii 1902-1903. Este monument istoric, executat dupa planurile arhitectului german Eduard Honzik. Pictura este executata in tehnica "a fresco" de prof. Costin Petrescu, realizatorul lucrarii "Marea Fresca a Istoriei Neamului" de la Ateneul Roman.


Monumentul eroilor din primul razboi mondial
Buzau, Sarata Monteoru



Acest monument a fost ridicat in 1933 pe un teren donat de familia Monteoru. Sculptura de Ion Jalea. Pe cele doua laturi ale soclului, executat de Cristache Radulescu, sunt sapate numele celor 60 de eroi ai comunei Monteoru.


Focul Viu


Este situat pe valea Slanicului pe un deal in apropiere de satul Terca (comuna Lopatari). Este un fenomen natural datorat emisiilor de gaze naturale din pamant care dau nastere catorva flacari ce ard in permanenta.


Vulcanii Noroiosi


Rezervatie naturala de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati in Subcarpatii de Curbura , in localitatea Berca, jud. Buzau, fiind formati datorita eruptiilor de gaze din pamint, care antreneza spre suprafata namol si apa.

Cunoscuti in zona sub denumirea de pacle, vulcanii noroiosi au aceiasi structura ca si vulcanii adevarati, in interiorul lor producandu-se procese similare. Altfel spus avem de-a face cu niste vulcani in miniatura la care conurile nu depasesc 5- 6m inaltime, iar adancimea de la care este aruncata spre suprafata lava este mult mai mica. In final acelasi rezultat , adica o suprafata in mare parte arida dar in celasi timp spectaculoasa.

Pornim din orasul Buzau pe drumul national DN 10 pe care parcurgem circa 17 km., pana in localitatea Satuc, unde facem dreapta spre Berca. Dupa ce am traversat raul Buzau, drumul se ramifica din nou. De aceasta data facem stanga, si din nou dreapta dupa numai cateva sute de metri urmand indicatorul spre Chiliile (lasand la stanga drumul spre Manastirea Ratesti). Parcurgem circa 10 Km pana la urmatoarea intersectie, unde facem iar dreapta , si de unde mai avem de mers comform indicatorului 5,5 km pina la Vulcanii noroiosi. Un ultim indicator il intalnim la numai 2km., de vulcani. Aici daca facem stanga trecand peste un pod ajungem la Paclele Mari, iar daca megem inainte si parcam masina la magazinul mixt de la sonde, dupa care urcam dealul dam de Paclele Mici.

Oricum nu va sfatuim sa renuntati la Paclele Mici luandu-va dupa nume. Drumul a fost in ultim timp refacut, existand portiuni mici de drum petruit, iar in rest asfaltat. Deasemenea traseul este bine marcat . Din drumul national DN 10 pana la Vulcanii Noroiosi am parcurs cca. 15 km. Odata ajunsi ne bucuram de peisaj ca niste copii, alergand de la un crater la altul, alunecand pe suroaiele de namol ce se scurg din acestea. Urcam pe cate un crater, ascultam borboloseala din adancuri, coboram prin vai create de scurgerile nesfarsite de apa si namol. Umbra noastra se furiseaza, parca mai clara ca de obicei, pe suprafata gri brazdata de crapaturi nesfarsite de apa si namol.


Lacul Vulturilor
Buzau localitatea Siriu



Lac de nivatie la 1420 m altitudine in Muntii Siriu, de peste 0,5 ha lipsit de vegetatie.


Barajul Siriu
Buzau localitatea Siriu



Barajul Siriu are inaltime 122 m, lungime coronament 570 m, si e construit intre masivul Siriu si masivul Podu Calului din roca, steril si miez din argila. Acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 km, si un volum de 155 milioane mc. apa. Construirea barajului a implicat schimbarea rutei drumului national DN 10 pe linia de contur a lacului Siriu, cu aceasta ocazie construindu-se mai multe viaducte. Barajul Siriu este al doilea din lume realizat din anrocamente (dupa cel de la Raul Mare, tot de la noi din tara).

Faceți căutări pe acest blog